Instrumentalna analitika

Alp-Lab, d.o.o. je veaš specialist za spektroskopijo. V našem podjetju imamo mnogoletne izkušnje na področju servisiranja, montaže in meritev z vsemi vrstami analiznih naprav. Za zahtevne uporabnike razvijamo analizne metode.

Po več letnih izkušnjah servisiranja vseh večjih proizvajalcev analizne opreme (Agilent, Varian, Perkin Elmer, Shimadzu, Thermo Scientific, Spectro…) smo postali eksluzivni zastopnik za Avstralsko podjetje GBC. GBC ponuja najnaprednejše instrumente za Atomsko absorbcijo AAS, ICP-OES, ICP-MS… Skratka vse kar potrebujete za elementarno analitiko.
Naj vam poudarim nekaj prednosti zakaj izbrati podjetje ALP-LAB, d.o.o.

– preko 300 različnih anlitskih metod razvitih v zadnjih 25 letih

– telefonska podpora zagotovljena 24h na dan vse dni v letu

– 95% vseh intervencij/servisov izvedemo v istem dnevu

– izobraževanje v našem učnem centru v Lovrencu na Dravskem polju z vsemi tehnikami ICP-OES, AAS, ICP-MS in UV-VIS

– najugodnejše vzdrževanje in servis saj ne obračunavamo potnih stroškov

– v primeru dolgotrajnejše okvare ICP-MS, AAS, ICP-OES, UV-VIS kupljene pri nas vam zagotovimo meritve na našem inštrumentu ali pa vam naš instrument posodimo.

– velika izbira originalnih in nadomestnih delov za analizne instrumente.

GBC logo PMS

Povezava do GBC Avstralia

AAS

Naše podjetje nudi najnaprednejše Atomske Absorbcijske Spektrometre (AAS) na tržišču. Lahko izbirate med različnimi modeli v vseh cenovnih razredih. Ne glede na ceno imajo vsi modeli najnaprednješo optiko kar zagotavlja najboljše meritve.

AAS

ICP-OES

Elementarna sestava le v nekaj mihutah. GBC je eden izmed pionirjev na področju optične emisije. Z instrumetni instaliranimi v več kot 50 državah sveta. ICP-OES je analizna tehnika za analiziranje zelo zahtevnih materialov. GBC spektrometer ima resulucijo 4 pm (najboljšo na tržišču) in najmanjšo porabo argona kar omogoča najcenejše izvajanje analiz.

quantima_large

ICP-MS

GBC kot edini proizvajalec ICP-TOF-MS instrumentov omogoča najatančnejše in najhitrejše merjenje na tržišču. Kot najhitrejši instrument na tržišču saj TOF (time of flight) detektor 30.000 krat v sekundi posname celotni masni spekter vzorca od mase 1 do 260. Zaradi te hitrosti je OptiMass instrument še posebej uporabno orodje pri raziskavah, v forenziki, fizikalnih, okoljevarstvenih, petrokemičnih, arheoloških ter mnogih drugih aplikacijah. Meje detekcije so nižje kot pri ostalih proizvajalcih. Instrument garantira vsaj 4 krat boljšo ločljivost kot tradicionalni ICP-MS  z kvadropolno tehnologijo. TOF tehnika v navezi z smart gate tehnologijo in oktagonalno kolizijsko celico omogoča odstranjevanje interferenc kot pri nobenem drugem ICP-MS. Glede na vse napredne funkcije instrumenta je cena instrumenta zelo primerljiva manj naprednim rešitvam konkurenčnih proizvajalcev.

TOF-450